Україна продовжить завдавати ударів по Кримському мосту та об'єктах на півострові – Резніков

Читать на русском
Резніков заявив, що ЗСУ продовжать атакувати Кримський міст та об'єкти на півострові, адже це нормальна тактика – зруйнувати логістичні лінії ворога.
Getty Images

Україна продовжить завдавати ударів по Кримському мосту і об'єктах на окупованому росією півострові.

Про це міністр оборони Олексій Резніков сказав в інтерв'ю CNN.

Вибухи на Кримському мосту: що відомо про дві атаки на «сакральний» міст путінаКримський міст пережив під час повномасштабної війни дві атаки. Що відомо про вибухи 8 жовтня та 17 липня.

«Усі ці об'єкти є офіційними цілями, тому що це знизить їхню здатність боротися проти нас (і) допоможе врятувати життя українців», — сказав Резніков.

На питання, чи є метою України вивести Кримський міст із ладу назавжди, міністр відповів: «Це нормальна тактика — зруйнувати логістичні лінії вашого ворога, щоб позбавити можливості отримати більше боєприпасів, отримати більше палива, отримати більше продовольства тощо. Ось чому ми використовуватимемо цю тактику проти них».

Раніше Резніков визнав, що контрнаступ ЗСУ йде повільно і назвав причини цього.

Нагадаємо, 17 липня на Кримському мості стався другий за час повномасштабної війни вибух, внаслідок чого було пошкоджено кілька прольотів. Наслідки атаки можна оцінити на відео та супутникових знімках.

У СБУ після атаки нагадали, що норми міжнародного права, аналіз оперативної обстановки та традиції ведення війни дозволяють перерізати логістичні шляхи супротивника. А Кримський міст є одним із транспортних коридорів військових поставок для російської армії.

Крім того, за останній тиждень у Криму тричі горіли склади боєприпасів – 19, 22 та 24 липня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: