Україна брала участь в обох ударах по Кримському мосту – Данілов

Читать на русском
СБУ брала участь в обох операціях з підриву Кримського мосту – у жовтні минулого року та у липні 2023-го, підтвердили у РНБО.
president.gov.ua

В обох операціях з підриву Керченського мосту у Криму (у жовтні 2022 року та у липні 2023 року) брали участь представники Служби безпеки України.

Це підтвердив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону у четвер, 3 серпня.

Вибухи на Кримському мосту: що відомо про дві атаки на «сакральний» міст путінаКримський міст пережив під час повномасштабної війни дві атаки. Що відомо про вибухи 8 жовтня та 17 липня.

Зокрема, Данілову задали питання, чи справді Україна вже підтверджує свої заяви, що сприйматиме російські судна в Чорному морі як військові цілі. Секретар РНБО відповів, що «ми періодично не те, що підтверджуємо, а голосно підтверджуємо це своїми діями».

«Наші військові ставлять на місце так звану недоторканність багатьох об'єктів, які в росії вважалися захищеними на 100%. Це і Кримський міст, про який говорили безпосередньо представники нашої Служби безпеки, які брали участь у першому та другому випадку», – сказав Данілов.

Він також нагадав слова президента України Володимира Зеленського, що війна повернеться на територію росії.

«Якщо ви бачили ті чи інші події, які періодично відбуваються безпосередньо в Москві, майте на увазі, що російські партизани - вони працюють на відмінно на території росії», - зазначив Данілов.

Нагадаємо, 8 жовтня 2022 року на залізничній гілці Кримського мосту виникла сильна пожежа. У росії заявили, що на мосту вибухнула вантажівка, але фото з мосту нагадували місце «прильоту». Другий удар Кримський міст отримав 17 липня цього року – було знищено частину, де їздить автомобільний транспорт.

26 липня голова Служби безпеки України Василь Малюк уперше заявив, що руйнування Кримського мосту у жовтні минулого року – це одна з операцій СБУ.

При цьому в Криму все частіше лунають вибухи в різних частинах півострова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: