У мережі обговорюють нову атаку на Кримський міст

Читать на русском

Підрив Кримського мосту в ніч проти 17 липня обговорюють у соцмережах. Слово і діло підготувало добірку.
grey_zone

У ніч проти 17 липня на Кримському мосту, який з'єднує росію з окупованим півостровом, сталися вибухи. В результаті загинули двоє людей, один проліт моста зійшов з опори, ще один був пошкоджений. Залізнична частина мосту не постраждала, нею вже ходять потяги.

За інформацією ЗМІ, атака на міст є спецоперацією СБУ та Військово-морських сил України. У Службі безпеки відповіли, що «з цікавістю спостерігають за тим, що відбувається», але всі деталі організації «бабовни» розкажуть після перемоги.

У розвідці коментувати інцидент на мосту не стали, зазначивши лише, що через його пошкодження у росіян виникнуть проблеми з логістикою.

Росія у будь-якому разі вже поклала відповідальність за НП на Кримському мості на Україну. Так, експрезидент Дмитро Медведєв погрожував терактами проти керівництва країни.

«Слово і діло» зібрало, як у соцмережах відреагували на пошкодження Кримського мосту.

«Не розумію загальної ейфорії у ФБ. Звичайно, пошкодження мосту – це приємно, і добре, що ми проводимо такі операції. Але. По-перше, залізнична частина ціла, і це видно. Є навіть відео пошкоджень мосту, зняті з поїзда, що їде повз. На залізничну логістику це, мабуть, не вплинуло. По-друге, якщо ця одноразова дія за допомогою дронів – це морально діє на супротивника, звичайно, але практично ненадовго допоможе. Відремонтують за два дні, як у жовтні», – написав Сергій Костеж.

«Десятки, якщо не більше попереджень було громадянам на території окупованого Криму, про те, щоб трималися подалі військових об'єктів окупанта. Міст відноситься до військових об'єктів, тому що близько 70% потреб російських військ забезпечується через нього. Ворог звозив снаряди, зброю, техніку, боєприпаси, паливо для потреб своєї окупаційної армії. Тому пошкодження чи знищення цього військового об'єкта цілком зрозуміле та виправдане. Логістику ворога треба знищувати, це й допоможе нашому контрнаступу», – зазначив Олександр Мусієнко.

«Я б не поспішав суперрадіти вибуху на Кримському мості. Це цілком можливо провокація самих рашистів, щоб мати привід не продовжувати зернову угоду. Або щоб підвищити ставки. Типу ну ми і раді, друже Ердоган, продовжити. Але подивіться, які ці українці терористи», – вважає Богдан Буткевич.

Нагадаємо, що з інфографіки можна дізнатися, на яких об'єктах окупованого Криму за останній рік відбувалися вибухи.

«Слово і діло» зібрало різні прогнози щодо того, коли та як Україна може звільнити Крим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: