ВПС США розпочали спільні навчання з однією з країн НАТО

Читать на русском
Задіяні особовий склад і засоби Міністерства оборони та підпорядкованих йому структур, ВПС Болгарії, Об’єднаного командування спеціальних операцій і формувань ВПС США в Європі
The Sofia Globe

Військово-повітряні сили Болгарії та США розпочали спільні військові навчання Thracian Summer 2023. Вони триватимуть до 20 серпня.

Про це повідомляє болгарське видання The Sofia Globe.

У міністерстві оборони Болгарії зазначили, що вже понад 15 років спільні навчання сприяють накопиченню ВПС та Силами спеціальних операцій досвіду взаємодії у міжнародному середовищі. Участь у Thracian Summer 2023 беруть сили ВПС Болгарії, Об'єднаного командування спеціальних операцій та з'єднань ВПС США в Європі.

Як зазначаєтсья, навчання проведуть в районах авіабази Безмер і аеродрому Чешнегірово.

«Цілями навчання є вдосконалення процедур всебічного тилового забезпечення та підтримки ВПС, досягнення оперативної сумісності, а також підвищення теоретичної та тактико-спеціальної підготовки зенітно-ракетних підрозділів», — заявили в Міноборони країни НАТО.

Навчання передбачають розгортання вантажів на парашуті, а також денні та нічні стрибки з парашутом. Учасники проведуть тренування з евакуації поранених.

Нагадаємо, що сьогодні військові навчання почалися також у іншій країни НАТО, а саме - у Литві.

А нещодавно Німеччина провела найбільші навчання з розгортання авіації в історії НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: