У Литві розпочалися військові навчання, країна перевірятиме готовність армії

Читать на русском
У навчаннях братимуть участь військовослужбовці різних родів військ Збройних сил Литви, які тренуватимуться на полігонах і в цивільних районах.
Цензор.нет

Війська країни НАТО Литви розпочинають військові навчання у рамках перевірки бойової готовності.

Про це повідомляється на сайті Збройних сил Литви.

Зазначається, що метою навчань є поліпшення взаємодії військових підрозділів, відпрацювання передислокації з місць постійної дислокації до районів операцій і виконання поставлених завдань, а також практична перевірка взаємодії між різними підрозділами та іншими установами. Може спостерігатися рух військової техніки дорогами країни.

У навчаннях братимуть участь військовослужбовці різних родів військ Збройних сил Литви, які тренуватимуться на полігонах і в цивільних районах.

Наразі тривають навчання «Королівський удар 2023» гусарського батальйону ім. Короля Міндаугаса Піхотної бригади Geležinis Vilkas. У них беруть участь приблизно 600 військовослужбовців за участі бойової техніки.

При цьому, щороку під час навчань місто Паневежис і Паневежиський район оголошуються навчальною територією для імітації бойових дій. Сценарій навчань щоразу незначно змінюється, але основна мета залишається незмінною – уміння контролювати безпекову ситуацію, відпрацювання міжвідомчої взаємодії та взаємодії з усіма підрозділами-учасниками навчань.

Нагадаємо, що незабаром Литва передасть Україні ракетні комплекси NASAMS, антидронове обладнання, ліжка та багато іншого забезпечення.

Як відомо, Литва схвалила довгостроковий план військової допомоги Україні.

Також, за словами польського президента Анджея Дуди, Польща та Литва зроблять усе можливе, щоб прискорити вступ України до НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: