Китай і росія розпочали масштабні військові навчання

Читать на русском
Китай і росія розпочали масштабні військові навчання у Японському морі, метою яких заявлено захист безпеки стратегічних водних шляхів.
Укрінформ

Китай і росія розпочали масштабні військові навчання у Японському морі, метою яких заявлено захист безпеки стратегічних водних шляхів.

Про це повідомили в Міністерстві оборони КНР.

У неділю, 16 липня, китайська флотилія з п’яти кораблів, серед яких два есмінці та два фрегати з керованими ракетами й корабель комплексного постачання з чотирма корабельними вертольотами, вирушила до Японського моря, Там вони, у визначеному для навчань районі, з’єднається з російським угрупованням.

Бойові літаки ВПС Китаю, серед яких винищувачі, штурмовики та один літак раннього попередження й управління KJ-500, також здійснили переліт на аеродроми російського Далекого Сходу. Саме звідти вони будуть долучатись до корабельного угруповання при виконанні завдань.

Зазначають, що навчання знаменують посилення військового співробітництва між Китаєм і росією на тлі триваючого вторгнення Москви в Україну та відмови Пекіна відновити військову комунікацію зі США.

Нагадаємо, раніше Китай відреагував на спробу бунту ПВК «Вагнер» в росії та підтримав рф як «стратегічного партнера».

Також писали, що голова Китаю Сі Цзіньпін особисто застеріг володимира путіна від застосування ядерної зброї в Україні. Він зробив це під час візиту до Москви у березні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: