Трампу висунули нові звинувачення і викликали до федерального суду – подробиці

Читать на русском
За двома з них експрезиденту загрожує до п'яти років ув'язнення, ще за двома — до 20 років ув'язнення.
Фото з відкритих джерел

Колишньому президенту США Дональду Трампу втретє за чотири місяці висунули кримінальні звинувачення – цього разу у спробі спроб скасувати результати виборів 2020 року, які призвели до нападу на Капітолій 6 січня 2021 року.

Про це повідомляють CNN та агенція Reuters.

Як зазначається, суддя висунув йому звинувачення за чотирма пунктами: змова з метою обману Сполучених Штатів, змова з метою перешкоджання офіційному розслідуванню, перешкоджання і спроба перешкоджання офіційному розслідуванню, змова проти прав громадян.

«Закінчу війну за 24 години»: що Дональд Трамп говорив про повномасштабне вторгнення рф в УкраїнуДональд Трамп завжди неоднозначно висловлювався про війну в Україні та відносини з росією. Що він говорив про повномасштабне вторгнення – на інфографіці.

За даними ЗМІ, остання справа проти Трампа вважається найсерйознішою зрадою колишнього президента своїм конституційним обов'язкам, коли його зусилля, спрямовані на те, щоб залишитися в Білому домі після програшу на виборах 2020 року, мали на меті підірвати демократію США і давню американську традицію мирної передачі президентської влади.

За двома з них політику загрожує до п'яти років ув'язнення, ще за двома — до 20 років ув'язнення. У обвинувальному висновку стверджується, що Трамп вступив у змову із шістьма іншими неназваними особами, щоб скасувати результати президентських виборів.

Прокуратура написала, що Трамп знав, що його твердження про фальсифікацію виборів були хибними, але все одно повторив їх, щоб «створити напружену атмосферу недовіри та гніву та підірвати віру громадськості в організацію виборів».

Згідно з даними CNN, Дональда Трампа поінформували про висунуті звинувачення. Його також викликали до федерального суду у Вашингтоні, округ Колумбія, у четвер, 3 серпня.

Нагадаємо, що кілька днів тому Прокуратура США висунула колишньому президентові Дональду Трампу нові звинувачення у справі щодо неналежного зберігання секретних документів.

Суд у справі Трампа про зберігання секретних документів пройде у розпал президентської кампанії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: