Трамп у разі переобрання збирається вимагати від Європи компенсацію за зброю, відправлену Україні

Читать на русском
Трамп звинуватив європейських союзників США у тому, що вони надають крихітну частку допомоги Україні. У разі перемоги на виборах він має намір вимагати від Європи компенсації за відновлення запасів зброї Штатів.
Getty Images

Дональд Трамп заявив, що у разі переобрання на посаду президента вимагатиме у Європи заплатити США за відновлення запасів зброї, використаної для підтримки України.

Він сказав про це у новому передвиборчому відео, передає The Hill.

«Закінчу війну за 24 години»: що Дональд Трамп говорив про повномасштабне вторгнення рф в УкраїнуДональд Трамп завжди неоднозначно висловлювався про війну в Україні та відносини з росією. Що він говорив про повномасштабне вторгнення – на інфографіці.

«Менше трьох років тому я повністю перебудував збройні сили Сполучених Штатів і привів Америку до таких сильних глобальних позицій», – сказав Трамп.

«Двадцять дев'ять місяців по тому арсенали порожні, запаси порожні, скарбниця спустошена, наша країна тотально принижена, а у нас є корумпований, скомпрометований президент, шахрай Джо Байден, який втягує нас у Третю світову війну», – додав він.

Трамп звинуватив європейських союзників у тому, що їхня частка у допомозі України «крихітна», і розкритикував адміністрацію Байдена за те, що вона ще не звернулася до Європи з вимогою про компенсацію (за словами політика, нинішній президент «занадто слабкий», щоб просити про таке).

Крім того, експрезидент США розкритикував рішення надати Україні касетні боєприпаси, звинувативши Байдена в тому, що він «підштовхує нас до Третьої світової війни».

«Ми не повинні відправляти Україні наші останні запаси в той час, коли наші власні арсенали, за словами Джо Байдена, так небезпечно скорочуються», – додав він.

Нагадаємо, нещодавно Трамп пояснював, як у разі перемоги збирається змусити президентів України та росії укласти мирну угоду.

Він також припускав, що Україні «доведеться поступитися частиною територій», щоб зупинити бойові дії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: