Трамп не визнав своєї провини та покинув залу суду – NYT

Читать на русском
Після тимчасового арешту експрезидента та формальної процедури зачитування звинувачень суд вирішив не накладати на обвинуваченого обмежень, пов’язаних із подорожами за межами Флориди.
фото: ВВС

Експрезидент США Дональд Трамп покинув залу федерального суду в Майамі у штаті Флорида, де вібувалося засідання у справі про неправомірне поводження з секретними документами. Він не визнав своєї провини за жодним із 37 пунктів звинувачення.

Про це повідомляє видання The New York Times.

«Закінчу війну за 24 години»: що Дональд Трамп говорив про повномасштабне вторгнення рф в УкраїнуДональд Трамп завжди неоднозначно висловлювався про війну в Україні та відносини з росією. Що він говорив про повномасштабне вторгнення – на інфографіці.

Як зазначається, після тимчасового арешту експрезидента та формальної процедури зачитування звинувачень суд вирішив не накладати на обвинуваченого обмежень, пов’язаних із подорожами за межами Флориди. Однак Трампу заборонено говорити зі свідками у справі, щоб запобігти можливому впливу на них.

Так само й інший фігурант у справі, помічник Трампа Волт Наута не визнав себе винним за жодним із обвинувачень і був відпущений судом під особисте зобов’язання.

Згідно з інформацією видання, Трампу та Науті федеральний магістрат наказав не обговорювати свою кримінальну справу, хоча вони тісно співпрацюють і бачать один одного практично щодня.

Очікується, що в наступні місяці федеральні прокурори й захист експрезидента братимуть участь у досудових процедурах: обвинувачення представлятиме свої докази, а захист намагатиметься зняти пункти звинувачень до початку слухань.

Нагадаємо, що колишнього президента США Трампа у вівторок, 13 червня, формально заарештували в будівлі федерального суду Маямі.

Раніше Трампу висунули звинувачення за 7 пунктами у справі про зберігання секретних документів.

Зазначимо, це перший випадок в історії країни, коли колишньому президенту оголосили федеральне звинувачення.

Також повідомлялося, що у США суд визнав Трампа винним у сексуальних домаганнях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: