Трампу висунули нові звинувачення – CNN

Читать на русском
Міністерство юстиції США висунуло додаткові звинувачення проти Дональда Трампа у справі про неналежне поводження із секретними документами на посаді голови Білого дому.
Фото з відкритих джерел

Прокуратура США висунула колишньому президентові Дональду Трампу нові звинувачення у справі щодо неналежного зберігання секретних документів.

Про це повідомляє CNN.

Скільки термінів перебували при владі американські президентиНа скільки термінів обиралися президенти США – на інфографіці. Днями Джо Байден оголосить про намір балотуватись на другий термін.

Спеціальний прокурор США Джек Сміт висунув додаткові звинувачення проти колишнього президента Дональда Трампа у справі щодо ймовірно неправомірного поводження з секретними документами після завершення каденції у Білому домі.

Повідомляється, що Трампу висунули звинувачення за трьома новими пунктами, один з яких передбачає навмисне зберіганні інформації, пов'язаної із національною обороною, а два інших – перешкоджання, пов’язані з нібито спробами видалити відеоматеріали спостереження в резиденції Трампа Мар-а-Лаго влітку 2022 року.

Загальна кількість висунутих проти Трампа пунктів звинувачення у цій справі сягнула 40.

Крім того, прокурор Джек Сміт висунув звинувачення третьому обвинуваченому у розслідуванні роботи Дональда Трампа з секретними документами після його президентства – Карлосу Де Олівейрі, 56-річному робітнику з технічного обслуговування резиденції.

Колишній президент не визнав себе винним за 37 федеральними звинуваченнями, пов'язаними з документами, які незаконно зберігались у резиденції Мар-а-Лаго у Флориді після того, як Трамп залишив посаду.

Нагадаємо, суд у справі Трампа про зберігання секретних документів пройде у розпал президентської кампанії.

Також повідомлялося, що Трамп у разі переобрання збирається вимагати від Європи компенсацію за зброю, відправлену Україні.

Раніше стало відомо, що Трамп не визнав своєї провини і залишив залу суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: