Трамп заявив, що Україні, можливо, доведеться віддати частину території для зупинення війни

Читать на русском
Експрезидент США Дональд Трамп заявив, що українській владі, можливо, доведеться віддати частину своєї території росії, щоб зупинити війну.
Дональд ТрампФото: championat.com

Колишній президент США Дональд Трамп вважає, що Україні, можливо, доведеться поступитися частиною територій, щоб зупинити бойові дії.

Про це політик розповів в інтерв'ю Reuters.

«Закінчу війну за 24 години»: що Дональд Трамп говорив про повномасштабне вторгнення рф в УкраїнуДональд Трамп завжди неоднозначно висловлювався про війну в Україні та відносини з росією. Що він говорив про повномасштабне вторгнення – на інфографіці.

На думку Трампа, не виключено, що заради зупинення війни, яка почалася із вторгнення російських військ в Україну 16 місяців тому, українській владі доведеться поступитися частиною території на користь рф.

Крім того, експрезидент США заявив, що російський президент володимир путін був «дещо ослаблений» заколотом ПВК «Вагнер», і що США мають використати цей момент для переговорів про мирне врегулювання між Україною та росією.

«Люди повинні перестати гинути через цю безглузду війну», – сказав він.

Також Трамп додав, що перше, що зараз повинні зробити США – це «встановити мир, зібравши росію та Україну для його укладення».

Раніше Дональд Трамп заявив, що має добрі стосунки з путіним і розмова з ним «відстрочила вторгнення в Україну».

Також повідомлялося, що Трамп відмовився називати путіна воєнним злочинцем і не став відповідати, чи хоче перемоги України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: