Трампа заарештували у будівлі федерального суду в Маямі: що відомо

Читать на русском
Його буде притягнуто до відповідальності за звинуваченням у неналежному поводженні з секретними документами.
Reuters

Колишнього президента США Дональда Трампа сьогодні, 13 червня, формально заарештували в будівлі федерального суду Маямі у справі про неналежне поводження із секретними документами.

Про це повідомляє CNN.

Після прибуття до суду Трампа взяли під варту й помістили під арешт – у його випадку це формальна процедура, яка передує оголошенню обвинувачень суддею, тому на нього не вдягали наручників і не робили «фото для арешту».

«Закінчу війну за 24 години»: що Дональд Трамп говорив про повномасштабне вторгнення рф в УкраїнуДональд Трамп завжди неоднозначно висловлювався про війну в Україні та відносини з росією. Що він говорив про повномасштабне вторгнення – на інфографіці.

Зазначається, що суд заборонив будь-яку трансляцію, а також фото- й відеозйомку під час слухання, але очікується, що експрезидент США не визнає себе винним за жодним із 37 пунктів звинувачення.

Біля будівлі суду в Маямі зібрались кількасот прихильників колишнього президента, які вигукували гасла й тримали плакати на його підтримку; були також і ті, хто виступає проти нього.

Адвокати Трампа і помічника та співобвинуваченого Трампа Волта Науті виступатимуть у суді від їхнього імені, а правила Флориди вимагають, щоб обвинуваченим забороняли принаймні одного адвоката у штаті, який представляє їх.

На слуханні мировий суддя обговорить пакет застави, який дасть змогу обвинуваченим не перебувати під вартою в очікуванні суду. Можуть бути вимоги, щоб вони повідомляли відділ пробації суду перед поїздкою в певні місця. Прокуратура також може вимагати накласти обмеження на Трампа і Науту, заборонивши їхнє спілкування зі свідками.

Начальник контррозвідки Міністерства юстиції Джей Бретт, який досі був ключовим гравцем у розслідуванні документів, зазначений у документі у справі як представник уряду.

Нагадаємо, що Трампу висунули звинувачення за 7 пунктами у справі про зберігання секретних документів.

Зазначимо, це перший випадок в історії країни, коли колишньому президенту оголосили федеральне звинувачення.

Також повідомлялося, що у США суд визнав Трампа винним у сексуальних домаганнях.

Раніше Дональд Трамп прокоментував висунення Байдена на другий термін.

Як відомо, Трамп відмовився називати путіна військовим злочинцем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: