Суд у справі Трампа про зберігання секретних документів пройде у розпал президентської кампанії – ЗМІ

Читать на русском
Адвокати Трампа намагалися перенести суд на іншу дату. Вони заявляли, що будь-який судовий процес має відбутися після виборів у листопаді 2024 року, але суддя вирішила інакше.
Фото: NYT

Суд у справі про неналежне поводження колишнього президента США Дональда Трампа із секретними документами призначени на травень наступного року.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на обізнані джерела.

«Закінчу війну за 24 години»: що Дональд Трамп говорив про повномасштабне вторгнення рф в УкраїнуДональд Трамп завжди неоднозначно висловлювався про війну в Україні та відносини з росією. Що він говорив про повномасштабне вторгнення – на інфографіці.

За даними журналістів, перше засідання має відбутися 20 травня 2024 року – менш як за півроку до президентських виборів у США.

Адвокати Трампа намагалися перенести суд на іншу дату. Вони заявляли, що будь-який судовий процес має відбутися після виборів у листопаді 2024 року, на яких він є фаворитом кандидата від республіканців.

Прокурори ж хотіли, щоб засідання призначили на грудень цього року, але федеральна суддя Ейлін Кеннон, яка засідає в штаті Флорида, призначила суд на травень.

Нагадаємо, що колишнього президента США Трампа у вівторок, 13 червня, формально заарештували у будівлі федерального суду Майамі.

Йому висунули звинувачення у 37 пунктах у справі про зберігання секретних документів, але експрезидент не визнав своєї провини і залишив залу суду. Це перший випадок в історії країни, коли колишній президент оголосив федеральне звинувачення.

Також повідомлялося, що суд у США визнав Трампа винним у сексуальних домаганнях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: