Трамп заявив, що має хороші взаємини з путіним і розмова з ним «відстрочила вторгнення в Україну»

Читать на русском
Дональд Трамп розповів, що у часи президентства нібито відстрочив вторгнення росії в Україну, поговоривши з володимиром путіним.
TASS | Getty Images

Колишній президент США Дональд Трамп, який збирається балотуватися знову, охарактеризував свої взаємини з володимиром путіним як «дуже хороші». Більше того, він заявив, що його розмова з російським президентом нібито відстрочила вторгнення рф в Україну на кілька років.

Трамп розповів про це в інтерв'ю Fox News.

«Закінчу війну за 24 години»: що Дональд Трамп говорив про повномасштабне вторгнення рф в УкраїнуДональд Трамп завжди неоднозначно висловлювався про війну в Україні та відносини з росією. Що він говорив про повномасштабне вторгнення – на інфографіці.

«З путіним у мене дуже хороші відносини. Я маю на увазі, що я давно з ним не розмовляв, але я мав дуже міцні відносини», – сказав політик.

Трамп знову заявив, що путін не розпочав би повномасштабну війну проти України, якби він був президентом США. «Послухай, я розмовляв із ним (з путіним – ред.). Я сказав, що якщо ти це зробиш (вторгнешся в Україну – ред.), за це буде пекельна плата. Це буде катастрофа. Не роби цього. Він не повірив мені, хіба що на 10%. Але це все, що було потрібне», – розповів експрезидент.

На запитання, чи вважає Трамп Україну окремою країною від росії, він відповів ствердно.

Крім того, колишній президент знову сказав, що зміг би припинити війну в Україні протягом 24 годин, просто поговоривши з путіним та Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вже поставив під сумнів заяву Трампа про те, що він може «покласти край війні за 24 години».

Раніше Трамп відмовився називати путіна воєнним злочинцем і не став відповідати, чи хоче перемоги України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: