Зеленський сумнівається у здатності Трампа «покласти край війні за 24 години»

Читать на русском
Зеленський зазначив, що Дональд Трамп уже був президентом США, коли в Україні точилася війна – і з путіним домовитися не зміг.
Фото: AP

Президент України Володимир Зеленський поставив під сумнів заяву Дональда Трампа про те, що він може «покласти край війні за 24 години».

«Закінчу війну за 24 години»: що Дональд Трамп говорив про повномасштабне вторгнення рф в УкраїнуДональд Трамп завжди неоднозначно висловлювався про війну в Україні та відносини з росією. Що він говорив про повномасштабне вторгнення – на інфографіці.

«Чому він не зробив цього раніше? Він був президентом, коли йшла війна. Я гадаю, що він не міг цього зробити. Я думаю, що сьогодні у світі немає людей, які могли б просто поговорити з путіним і покласти край війні», – сказав Зеленський в інтерв'ю NBC News.

Президент також прокоментував сумніви Трампа та губернатора Флориди Рона ДеСантіса щодо необхідності надавати військову допомогу Україні – він запросив їх приїхати.

Зеленський зазначив, що поразка України означатиме лише ширший конфлікт із росією пізніше: адже якщо рф переможе, вона може взятися за сусідні країни, що входять до НАТО.

«Чи готові вони розпочати війну, щоб відправити своїх дітей? Чи готові вони померти? Якщо росія окупує Україну, вона перейде до країн Балтії, Польщі, будь-якої країни НАТО – і в цьому конкретному випадку США доведеться обирати між руйнуванням НАТО чи війною», – сказав він.

Нагадаємо, Дональд Трамп раніше заявив, що у разі перемоги на виборах зустрінеться із Зеленським та путіним і закінчить війну «за один день, 24 години». При цьому він не став відповідати на запитання, хто, на його думку, має перемогти у російсько-українській війні.

Зеленський вважає, що Україна може перемогти у війні до президентських виборів у США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: