Моравецький обурився викликом посла Польщі в МЗС через слова про «невдячність» України

Читать на русском
За його словами, для Польщі інтереси будь-якої іншої держави ніколи не будуть стояти вище за власні.
фото: ТСН

Виклик посла Польщі до Міністерства закордонних справ України не повинен був відбутися. При цьому, для Польщі інтереси будь-якої іншої держави ніколи не будуть стояти вище за власні.

Про це йдеться у заяві прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького у Твіттері.

«Виклик польського посла - представника країни, єдиної, що залишалася в Києві в день вторгнення росії в Україну, - у МЗС України не повинен був відбутися», - йдеться у повідомленні.

Згідно з його словами, у міжнародній політиці, в умовах війни, що триває, і з урахуванням величезної підтримки, яку Польща надала Україні, таких помилок бути не повинно.

«Ми завжди захищатимемо добре ім'я Польщі, її безпеку, і інтереси жодної іншої країни ніколи не переважають над інтересами Республіки Польща», - додав Моравецький.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ викликало посла Польщі Бартоша Цихоцького через висловлювання глави канцелярії президента Анджея Дуди про нібито невдячність України за допомогу.

Нещодавно в подібний скандал потрапив і міністр оборони Британії Бен Воллес. Він заявив, що союзники хотіли б бачити більше подяки від України за допомогу. Він також сказав, що «ми не Amazon».

Президент Володимир Зеленський у відповідь заявив, що просто не знає, як ще Україна має дякувати. Після цього Воллес повідомив, що його заява про підтримку України була «трохи спотворена».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: