Посла Польщі запросили до МЗС через слова глави канцелярії Дуди про «невдячність» України

Читать на русском
Міністерство закордонних справ викликало посла Польщі Бартоша Цихоцького через висловлювання глави канцелярії президента Анджея Дуди про нібито невдячність України за допомогу.
Фото: Shutterstock.com

Міністерство закордонних справ викликало посла Польщі Бартоша Цихоцького через висловлювання глави канцелярії президента Анджея Дуди про нібито невдячність України за допомогу.

Про це йдеться у коментарі речника МЗС Олега Ніколенка, опублікованому на офіційному сайті відомства.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Під час зустрічі було зазначено, що такі заяви не відповідають дійсності та є неприйнятними.

«Переконані, що українсько-польська дружба набагато глибша за політичну доцільність. Політика не повинна ставити під сумнів взаєморозуміння і міцність відносин наших народів», – йдеться у повідомленні.

У МЗС також додали, що жодні висловлювання не можуть завадити Україні та Польщі будувати спільне європейське майбутнє.

Варто зазначити, що у своїй заяві польським ЗМІ керівник канцелярії Дуди Марцин Пшидач сказав, що Києву «варто було б почати цінувати ту роль, яку Польща відіграє для України в останні місяці та роки».

Нагадаємо, нещодавно в подібний скандал потрапив і міністр оборони Британії Бен Воллес. Він заявив, що союзники хотіли б бачити більше подяки від України за допомогу. Він також сказав, що «ми не Amazon».

Президент Володимир Зеленський у відповідь заявив, що просто не знає, як ще Україна має дякувати. Після цього Воллес повідомив, що його заява про підтримку України була «трохи спотворена».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: