Пристайка звільнено з посади посла у Великій Британії

Читать на русском
Володимир Зеленський звільнив Вадима Пристайка з посади посла у Великій Британії, яку він обіймав три роки.
Фото: РБК-Україна

Президент України Володимир Зеленський звільнив Вадима Пристайка з посади посла у Великій Британії.

Указ оприлюднено сьогодні, 21 липня.

В яких країнах немає посла УкраїниУкраїнського посла немає у понад сотні країн світу. Повний список країн – на інфографіці Слово і діло.

«Звільнити Пристайка Вадима Володимировича з посади надзвичайного та повноважного посла України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії та з посади постійного представника України при Міжнародній морській організації (ММО) за сумісництвом», – йдеться у президентському указі.

Нагадаємо, Зеленський призначив Пристайка послом України у Великій Британії у липні 2020 року. До цього він обіймав посаду міністра закордонних справ в уряді Олексія Гончарука, а згодом був віцепрем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Після саміту НАТО минулого тижня Пристайко розкритикував слова Володимира Зеленського про те, що він «може дякувати за військову допомогу міністру оборони Британії Бену Воллесу хоч щоранку». Ці слова президента він назвав «нездоровим сарказмом»: «Я думаю, він відповів трохи з сарказмом... коли президент Зеленський сказав, що щоранку він прокидатиметься і дзвонитиме Бену Воллесу, щоб подякувати йому... Я не думаю, що цей сарказм – це здоровий сарказм».

У лютому 2022 року був скандал через коментар Пристайка про можливу відмову України від вступу до НАТО через російську загрозу. У Міністерстві закордонних справ потім заявили, що ці слова було вирвано з контексту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: