«Заяву трохи спотворили»: Воллес пояснив свої слова про «недостатню вдячність» України

Читать на русском
Міністр оборони Британії прокоментував скандал, який виник через його заяву про те, що Україні, можливо, потрібно більше дякувати союзникам за допомогу.
Фото: Sky News

Міністр оборони Британії Бен Воллес прокоментував скандал, який виник через його заяву про те, що Україні, можливо, потрібно більше дякувати союзникам за допомогу.

Пост, присвячений цій темі, з'явився у Facebook-акаунті Уоллеса.

Patriot, боєприпаси та далекобійні ракети: яке озброєння обіцяли Україні на саміті НАТОНову військову допомогу Україні до та під час саміту НАТО пообіцяли майже десять країн. Яке озброєння нададуть – на інфографіці.

За його словами, заява про підтримку України була «трохи спотворена».

«Я говорив про необхідність для України іноді визнавати, що у багатьох країнах та в деяких парламентах немає такої сильної підтримки, як у Великій Британії. Це був коментар не про уряди, а про громадян та депутатів міжнародної спільноти», – стверджує глава британського оборонного відомства.

Він додав, що коментарі про «Амазон» були зроблені минулого року для того, щоб наголосити, що відносини Британії та України мають не «транзакційний», а радше партнерський характер.

«Я особисто продовжуватиму підтримувати Україну доти, доки це буде потрібно, але національні парламенти часто мають конкуруючі потреби, і Україна та Британія повинні продовжувати заохочувати цю сильну підтримку, використовуючи факти та дружбу», – підсумував Воллес.

Нагадаємо, на полях саміту НАТО Бен Воллес заявив, що союзники хотіли б бачити більше подяки від України за допомогу. Він також сказав, що «ми не Amazon».

Президент Володимир Зеленський у відповідь сказав, що просто не знає, як ще повинна дякувати Україна. Водночас глава МЗС Дмитро Кулеба назвав заяву Воллеса «прикрим непорозумінням».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: