Сили оборони ведуть наступ на трьох ділянках фронту та послаблюють ворога – ISW

Читать на русском
Українські військові продовжують вести наступальні дії на трьох ділянках фронту. Вони знищують позиції окупантів та їхнє озброєння.
Фото: Генштаб ЗСУ

Українські війська 6 липня вели контраступ на трьох ділянках фронту і продовжили послаблювати ворога як у живій силі, так і в оснащенні.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Україна наздогнала росію за кількістю танків та деяких інших видів озброєння – BloombergУкраїна наздогнала, і, можливо, навіть перевершує, росію за кількістю танків. Скоротився розрив і за артилерією та РСЗВ, хоча й із набагато меншим відривом.

ЗСУ ведуть наступальні дії на Бахмутському, Донецькому та Запорізькому напрямках і продовжують зусилля, спрямовані на поступове послаблення російської живої сили та матеріально-технічного забезпечення ворога. Сили оборони просунулися до західної околиці Кліщіївки, приблизно за 5 кілометрів на південний захід від Бахмута.

Також є успіх на заході Донецької області на південь від Великої Новосілки та в районі Оріхова на заході Запорізької області.

За словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, лише за минулу добу ЗСУ знищили шість російських складів боєприпасів на Таврійському напрямку. Також вона підтвердила, що удар по Макіївці 4 липня був ефективним прикладом знищення російської артилерії та техніки.

Експерти повідомляють, що, за словами російських «воєнкорів», деякі плани російських оборонних операцій на півдні України мають серйозні обмеження і можуть бути не настільки ефективними, як їх раніше зображували російські джерела.

Йдеться, зокрема, про те, що росіяни не мають змоги провести ротацію на цих позиціях. Аналітики ISW зазначають, що це підтверджує їхню попередню оцінку, що російським військам, ймовірно, не вистачає боєздатних резервів.

На думку фахівців, нездатність провести будь-яку ротацію, ймовірно, призведе до швидшої деградації російських формувань, які захищаються від українських контрнаступів на півдні України.

Нагадаємо, росіяни почали використовувати хімічну зброю на Бахмутському напрямі.

Також 6 липня заступник командувача Східного угрупування військ зі стратегічних комунікацій Сергій Черевий повідомив, що контрнаступ на Бахмутському напрямку має успіх.

За словами президента Володимира Зеленського, Україна хотіла розпочати контрнаступ раніше, поки росіяни не зміцнили оборону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: