Після слів путіна про «польські землі від Сталіна» Польща викличе посла росії

Читать на русском
Після заяв володимира путіна про радянського диктатора Йосифа Сталіна прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький анонсував виклик посла росії до МЗС країни.
Прем’єр міністр Польщі Матеуш МоравецькийФото: Polsat News

Після слів російського диктатора володимира путіна, що радянський диктатор Сталін нібито «подарував» Польщі землі, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив про виклик посла росії до МЗС.

Про це польський прем’єр написав у Twitter.

«Сталін був військовим злочинцем, на якому лежить вина у смерті сотень тисяч поляків. Є історичний факт, і він поза сумнівом. Посла російської федерації буде викликано до Міністерства закордонних справ», – зазначив політик.

Зазначимо, слова Моравецького є реакцією на слова російського президента про те, що диктатор Йосип Сталін нібито «подарував» Польщі землі.

Нагадаємо, у п'ятницю, 21 липня, володимир путін заявив, що західні землі Польщі – це «дарунок Сталіна», тому Польща «має бути вдячна СРСР за повернення незалежності».

Крім того, російська пропаганда ще з минулого року розповсюджує фейки про намір Польщі захопити західну частину України.

Про те, що Польща нібито «має види» на західну Україну говорив і Олександр Лукашенко. Він сказав, що Білорусі доведеться на це «реагувати».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: