Президент Литви виступив проти послаблення антиросійських санкцій в обмін на зернову угоду

Читать на русском
Литва виступає проти того, щоб послабити антиросійські санкції в обмін на продовження зернової угоди.
Президент Литви Гітанас НауседаФото: DELFI / JOSVYDAS ELINSKAS

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що послаблення санкцій проти рф в обмін на угоду про безпечний експорт українського зерна через Чорне море «є неправильним».

Про це повідомляє LRT.

«Ми вважаємо, що пом’якшувати санкції проти диктаторів абсолютно неправильно. Це позиція всіх органів влади, на якому б рівні не відбувалися обговорення», – заявив президент.

На думку частини європейської спільноти, санкції проти Білорусі потрібно дещо послабити. Через що запровадження нових обмежень гальмується.

Литва наполягає, що санкції не можуть бути послаблені ні для рф, ні для Білорусі. Науседа також додав, що в Литві вважають, що санкції проти Білорусі мають бути такими ж жорсткими, як і проти росії.

Нагадаємо, 17 липня росія офіційно оголосила про вихід із зернової угоди і відкликала гарантії безпеки судноплавства в Чорному морі. Перед цим з’являлась інформація, що окупанти можуть піти на продовження угоди в разі послаблення санкцій.

Кілька ночей поспіль окупанти атакують південні регіони України – Одеську, Миколаївську та Херсонську області.

Раніше у Литві заявили про готовність відвантажувати українське зерно, але логістика доставки вантажу до узбережжя Балтії залишається складною.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: