МОК не запрошуватиме росію та Білорусь на Олімпіаду в Парижі

Читать на русском
Зазначається, що 26 липня МОК розішле запрошення на Олімпійські ігри в Парижі Національним олімпійським комітетам 203 країн, але не рф та Білорусі.
Фото: healthdigest.ng

Представники Міжнародного олімпійського комітету не надсилатимуть росії та Білорусі запрошення на Олімпійські ігри 2024 року в Парижі.

Про це йдеться у повідомленні, опублікованому пресслужбою МОК.

Які країни підтримують відсторонення росії та Білорусі від Олімпіади в ПарижіМайже 40 країн, включно з Україною, виступили проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх-2024 у Парижі – список.

Там зазначили, що 26 липня МОК розішле запрошення на Олімпійські ігри в Парижі Національним олімпійським комітетам 203 країн, але не росії та Білорусі.

Запрошення також не отримає НОК Гватемали, відносно якого досі діє відсторонення.

«Діючі рекомендації МОК щодо участі спортсменів з російським чи білоруським паспортом у міжнародних змаганнях не стосуються участі таких спортсменів та їхнього допоміжного персоналу в Олімпійських іграх-2024», – уточнили у Комітеті.

Нагадаємо, 28 березня Міжнародний олімпійський комітет відклав рішення щодо вирішення участі російських та білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях.

Раніше міністр молоді та спорту України Гутцайт озвучив припустимий варіант для участі росії та Білорусі в Олімпіаді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: