У МОК відклали рішення щодо допуску спортсменів з росії та Білорусі на змагання

Читать на русском
Рішення щодо допуску російських спортсменів до Олімпійських ігор прийматимуть безпосередньо спортивні федерації з відповідних видів спорту
Ілюстративне фотоpicture-alliance

Міжнародний олімпійський комітет відклав рішення з питання дозволу участі російських і білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях.

Про це заявив глава МОК Томас Бах, повідомляє пресслужба комітету.

За його словами, рішення щодо допуск російських спортсменів до Олімпійських ігор будуть приймати безпосередньо спортивні федерації з відповідних видів спорту. Також виконавчий комітет МОК рекомендує міжнародним федераціям створити комісії, які будуть вирішувати питання допуску росіян і білорусів на змагання.

Які країни підтримують відсторонення росії та Білорусі від Олімпіади в ПарижіМайже 40 країн, включно з Україною, виступили проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх-2024 у Парижі – список.

Крім цього, Бах підтвердив, що залишається в силі правило, згідно з яким спортсмени з рф і Білорусі можуть бути допущені тільки до індивідуальних турнірів і під нейтральним прапором. Створення команд з таких спортсменів під прапорами рф або Білорусі суворо заборонені.

Остаточне рішення про допуск залишається за міжнародними спортивними федераціями – а ті, своєю чергою, приймаючи рішення, повинні враховувати публічні заяви та факти участі спортсменів у мітингах на підтримку війни в Україні, а також наявність фактів демонстрації російсько-нацистської забороненої символіки. Гарантований недопуск діє для спортсменів, які представляють будь-які російські силові структури.

І нарешті, МОК залишив в силі заборону, згідно з якою забороняється проведення будь-яких міжнародних змагань в росії.

Раніше уряд Великобританії закликав компанії-спонсори Олімпійських ігор вчиняти тиск на Міжнародний олімпійський комітет, щоб не допустити участі російських і білоруських спортсменів в Олімпіаді, яка пройде у 2024 році в Парижі.

Нагадаємо, президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах поскаржився на «втручання політиків» в питання участі рф і Білорусі в Олімпіаді.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: