У ПАРЄ відбудуться дебати щодо участі спортсменів з рф та Білорусі на Олімпіаді-2024

Читать на русском
У Комітеті з питань культури ПАРЄ проведуть слухання стосовно участі атлетів росії та Білорусі на Олімпіаді-2024 у Парижі.
Reuters

У Комітеті з питань культури ПАРЄ проведуть слухання стосовно участі атлетів росії та Білорусі на Олімпіаді-2024 у Парижі.

Про це повідомила заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, очільниця Комітету з питань культури, науки, освіти та медіа ПАРЄ Євгенія Кравчук.

Які країни підтримують відсторонення росії та Білорусі від Олімпіади в ПарижіМайже 40 країн, включно з Україною, виступили проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх-2024 у Парижі – список.

«Вже прибула до Страсбурга, де увесь наступний тиждень працюватиму на весняній сесії ПАРЄ у складі потужної української делегації. У Комітеті з питань культури ПАРЄ проведемо слухання стосовно (не) участі атлетів рф та Білорусі на Олімпіаді в Парижі», – йдеться в повідомленні.

Серед найважливіших для України пунктів порядку денного будуть дебати за терміновою процедурою та резолюція щодо примусового переміщення та депортації українських дітей до рф і тимчасово окупованих територій.

Також плануються дебати із підготовки до 4-го саміту Ради Європи у Рейк’явіку, що відбудеться у травні цього року, та слухання щодо ролі росії у зростанні напруги в Молдові.

Нагадаємо, 28 березня Міжнародний олімпійський комітет відклав рішення з питання дозволу участі російських і білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях.

Раніше уряд Британії закликав компанії-спонсори Олімпійських ігор вчиняти тиск на Міжнародний олімпійський комітет, щоб не допустити участі російських і білоруських спортсменів в Олімпіаді, яка пройде у 2024 році в Парижі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: