Спортсменів з рф та Білорусі допустили до Азіатських ігор-2023, але з двома умовами

Читать на русском
Російські та білоруські спортсмени зможуть взяти участь у літніх Азіатських іграх-2023, які відбудуться у Китаї. Водночас організатори виставили учасникам з рф та Білорусі дві вимоги.
Фото: The Bridge

Російські та білоруські спортсмени зможуть взяти участь у літніх Азіатських іграх-2023, які відбудуться у Китаї.

Про це повідомляє Inside The Games.

Які країни підтримують відсторонення росії та Білорусі від Олімпіади в ПарижіМайже 40 країн, включно з Україною, виступили проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх-2024 у Парижі – список.

За даними порталу, відповідне рішення вже схвалили організатори турніру. Очікується, що в Іграх візьмуть участь до 500 спортсменів з росії та Білорусі.

Водночас організатори виставили учасникам з росії та Білорусі дві вимоги. По-перше, вони зможуть виступити на Іграх-2023 лише під нейтральним прапором.

По-друге, спортсмени із цих країн не зможуть претендувати на медалі.

При цьому журналісти зазначають, що участь росіян і білорусів в Азіатських іграх може допомогти їм отримати кваліфікацію на Олімпійські ігри 2024 року в Парижі, якщо спортсменів із цих країн все ж таки допустять на Олімпіаду.

Нагадаємо, 28 березня Міжнародний олімпійський комітет відклав рішення щодо вирішення участі російських та білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях.

Раніше міністр молоді та спорту України Гутцайт озвучив припустимий варіант для участі Росії та Білорусі в Олімпіаді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: