Гутцайт озвучив допустимий варіант для участі росії та Білорусі в Олімпіаді

Читать на русском
Участь російських і білоруських спортсменів на Олімпіаді в Парижі можлива лише у якості біженців, вважає міністр.
Фото Слово і діло

Міністр молоді та спорту, президент Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт допускає участь російських та білоруських спортсменів на Олімпійських іграх у Парижі лише в одному випадку – як біженців.

Про це він заявив в ефірі телемарафону у середу, 22 лютого.

Спорт не поза політикою: від яких змагань усунули росію та БілорусьНа тлі скандалу з можливим допуском росії та Білорусі до Олімпіади вирішили згадати, від яких спортивних змагань усунули їхніх спортсменів.

«Ми стоїмо на позиції, щоби їх не було. Але… На Олімпійських іграх є певна група, які виступають як біженці», – сказав Гутцайт.

Він зазначив, що в такому випадку у російських та білоруських атлетів буде умова: відмовитися від свого громадянства, засудити війну та виступати як біженці.

«Є тільки така умова, яку, я впевнений, вони не ухвалять. Такий критерій може бути, якщо вони їх допускатимуть. Я так бачу ситуацію, інших умов не бачу», – додав Гутцайт.

Нагадаємо, раніше Гутцайт заявляв, що у разі допуску росіян Україна може бойкотувати Олімпіаду у Парижі.

Президент України Володимир Зеленський закликав партнерів протидіяти зусиллям щодо дозволу російським спортсменам брати участь в Олімпійських іграх.

Тим часом група з 35 країн виступила проти участі спортсменів із росії та Білорусі в Олімпіаді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: