Група з 35 країн виступила проти участі спортсменів з рф та Білорусі в Олімпіаді

Читать на русском
Група з 35 країн виступили проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх в Парижі.
Getty Image

Група з 35 країн виступили проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх в Парижі.

Про це повідомляє Reuters.

Відомо, що рішення було прийнято під час віртуального саміту міністрів спорту країн у п'ятницю, 10 лютого. Зокрема, проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх виступили Сполучені Штати, Німеччина, Франція, Велика Британія та Японія.

Спорт не поза політикою: від яких змагань усунули росію та БілорусьНа тлі скандалу з можливим допуском росії та Білорусі до Олімпіади вирішили згадати, від яких спортивних змагань усунули їхніх спортсменів.

«Ми йдемо в тому напрямку, що нам не потрібен бойкот, тому що всі країни одностайні», – заявила міністр спорту Литви Юргіта Сюгздініене.

Участь в онлайн-зустрічі взяв також президент України Володимир Зеленський. Під час своєї промови він наголосив, що принципи нейтралітету не можуть бути застосовані до вторгнення росії в Україну.

Нагадаємо, МОК опублікував заяву, в якій припустив, що росіяни та білоруси зможуть виступити на Олімпіаді в Парижі під нейтральним прапором, оскільки ця концепція «добре себе добре зарекомендувала».

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявляв, що Україна може відмовитись від участі в Олімпіаді-2024 через допуск до змагань російських та білоруських спортсменів.

В ОПУ та МЗС також висловили невдоволення та обурення щодо позиції МОК.

6 лютого Верховна рада звернулася до Міжнародного олімпійського комітету із заявою заборонити участь атлетів з рф та Білорусі у міжнародних змаганнях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: