МОК допомагає росіянам та білорусам повернутися до спортивних змагань

Читать на русском
МОК працює над тим, щоб допомогти російським та білоруським спортсменам повернутися до міжнародних спортивних змагань.
Reuters

МОК працює над тим, щоб допомогти російським та білоруським спортсменам повернутися до міжнародних спортивних змагань.

Про це заявив президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах.

Які країни підтримують відсторонення росії та Білорусі від Олімпіади в ПарижіМайже 40 країн, включно з Україною, виступили проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх-2024 у Парижі – список.

«Зараз ми докладаємо всіх зусиль, щоб виконати місію, пропозицію олімпійського руху, повернувши на міжнародні змагання спортсменів з російськими чи білоруськими паспортами», – сказав він.

Бах визнав, що існує ризик політизації цього рішення, проте вважає, що воно зможе «об’єднати весь світ».

«Ми дуже тісно співпрацюємо та обмінюємося з міжнародними федераціями, які на цей час відповідають за проведення своїх змагань, і ми дуже сподіваємося, що ця місія може бути виконана за умов, які були встановлені, що спортсмени з цих двох країни повинні брати участь у нейтральному статусі, щоб ми могли дійсно об’єднати весь світ із небагатьма до Олімпійських ігор у Парижі», – наголосив він.

Також президент МОК додав, що рішення про участь росіян та білорусів в Олімпіаді ухвалюватимуть не уряди.

Нагадаємо, Міжнародна федерація каное (ICF) вирішила повернути спортсменів із рф та Білорусі на турніри під своєю егідою у нейтральному статусі.

Також писали, що збірна України з дзюдо вирішила бойкотувати головний старт змагального сезону, чемпіонат світу через допуск до змагань росіян та білорусів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: