Названо кількість українських спортсменів, які загинули через вторгнення рф

Читать на русском
Понад 200 українських спортсменів загинуло внаслідок повномасштабної агресії росії проти України.
t.me/V_Zelenskiy_official

Понад 200 українських спортсменів загинуло внаслідок повномасштабної агресії рф проти України. Тому в питанні допуску росії до Олімпіади не може бути нейтральності.

Такі цифри озвучив на засіданні уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль, коментуючи участь спортсменів Білорусі та росії на Олімпіаді в Парижі.

Спорт не поза політикою: від яких змагань усунули росію та БілорусьНа тлі скандалу з можливим допуском росії та Білорусі до Олімпіади вирішили згадати, від яких спортивних змагань усунули їхніх спортсменів.

«За час війни загинуло понад 200 українських спортсменів та тренерів, понад 120 спортивних об'єктів було зруйновано ворожими ракетами та артилерією, понад 300 спортивних шкіл припинили існування, 150 тисяч спортсменів не мають умов для тренування», - заявив прем'єр.

Шмигаль підкреслив, що не може бути жодної нейтральності у питанні допуску російських та білоруських спортсменів до Олімпіади, доки триває війна рф проти України. Він закликав світову спортивну спільноту виявити солідарність і перешкодити пропаганді війни, інструментом якої є спортсмени рф та Білорусі.

Нагадаємо, Верховна рада звернулася до Міжнародного олімпійського комітету із заявою заборонити участь атлетів з росії та Білорусі у міжнародних змаганнях.

При цьому в ООН вважають, що росіян та білорусів слід допустити до Олімпіади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: