В ОПУ пояснили, чому Зеленський не зустрівся із президентом Бразилії на G7

Читать на русском
В ОПУ заявили, що Зеленський не зустрівся з бразильським колегою на саміті в Хіросімі через неспівпадіння графіків, але майбутньому все ще можливо.
Фото: lb.ua

Президент Володимир Зеленський не зустрівся з бразильським лідером Луїсом Інасіо Лулою да Сілвою на саміті G7 через неспівпадіння графіків. Але така зустріч можлива у майбутньому.

Про це в інтерв'ю «Радіо Свобода» сказав заступник голови Офісу президента України Ігор Жовква.

МЗС запросило президента Бразилії в Україну, щоб він побачив наслідки агресії рфУ МЗС зазначили, що підхід, за яким жертва й агресор ставляться на однакові шальки терезів, не відповідає реальному стану речей.

«Нічого з президентом Бразилії не сталося. У дипломатії є таке поняття, як неспівпадіння графіків. От це і сталося. З огляду на те, що президент України перебував в Японії менше доби, не знаю, скільки часу перебував президент Бразилії, але, безумовно, і президент України хотів зустрітися. Очевидно, і президент Бразилії мав такий намір. Не вийшло. Не зустрілися», – пояснив Жовква.

Він нагадав, що Україна знає про «мирні пропозиції» Бразилії, адже нещодавно представник президента приїжджав до Києва.

«Думаю, що з’явиться і нагода на відповідних міжнародних майданчиках поговорити, як Бразилія бачить насправді те, що відбувається в Україні. Якщо ця країна висуває відповідні мирні пропозиції, вона має розуміти, що ці пропозиції мають лягати в основу чи бути частиною українського плану, української формули миру», – додав урядовець.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, Лула да Сілва повідомив Еммануелю Макрону, що хоче зустрітися із Зеленським під час перебування в японській Хіросімі.

Після саміту президент Бразилії заявив, що Зеленський не прийшов на двосторонню зустріч із ним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: