У МЗС прокоментували заяву президента Бразилії щодо Криму та переговорів

Читать на русском
У МЗС подякували президенту Бразилії за спробу знайти рішення для припинення війни, але нагадали, що такі зусилля мають базуватися на повному відновленні територіальної цілісності України.
Shutterstock

Україна цінує зусилля президента Бразилії щодо пошуку рішень для припинення російської агресії, але територіями не торгує.

Так у Міністерстві закордонних справ відреагували на останні заяви Лулу та Сілви.

«Україна не торгує своїми територіями. Немає жодної юридичної, політичної чи моральної причини, чому ми маємо поступатися хоча би сантиметром української землі. Українська позиція залишається незмінною: будь-які посередницькі зусилля задля відновлення миру в Україні мають базуватися на повазі до суверенітету та повного відновлення територіальної цілісності України відповідно до принципів Статуту ООН», – сказав речник міністерства Олег Ніколенко.

Нагадаємо, президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва виступив на захист переговорів між Україною та росією для закінчення війни.

Він також заявив, що путін «не може захопити територію України», але «можна обговорити Крим».

Раніше заступник керівника ОПУ Андрій Сибіга заявив, що Україна готова вести переговори щодо Криму, коли ЗСУ вийдуть на кордон окупованого півострова.

Прессекретар Зеленського, коментуючи заяву Сибіги, порадив у питанні переговорів орієнтуватися на президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: