МЗС запросило президента Бразилії в Україну, щоб він побачив наслідки агресії рф

Читать на русском
У МЗС зазначили, що підхід, за яким жертва й агресор ставляться на однакові шальки терезів, не відповідає реальному стану речей.
Фото з відкритих джерел

Україна із зацікавленістю спостерігає за зусиллями президента Бразилії із пошуку рішення для припинення війни.

Про це заявив речник МЗС України Олег Ніколенко у Facebook.

Він зазначив, що підхід, за яким жертва й агресор ставляться на однакові шальки терезів, а країни, які допомагають Україні захиститися від агресії рф, звинувачуються в заохоченні війни, не відповідає реальному стану речей.

«Україну не потрібно ні в чому переконувати. Загарбницька війна ведеться на українській землі і завдає невимовних страждань та руйнувань. Ми більш ніж будь-хто в світі прагнемо завершення російської агресії на основі Формули миру, запропонованої Президентом Зеленським», - йдеться у повідомленні.

Крім того, у МЗС підтвердили запрошення Луїсу Інасіу Лулу да Сілві відвідати Україну, аби «зрозуміти справжні причини та сутність російської агресії та її наслідки для глобальної безпеки».

Нагадаємо, президент Бразилії виступив на захист переговорів між Україною та росією для закінчення війни. За його словами, володимир путін не може захопити всю територію України, але й Володимир Зеленський «не може хотіти всього».

Також повідолялося, що президент Франції Еммануель Макрон звернувся до Китаю з планом, який, на його думку, потенційно може призвести до переговорів між Україною та росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: