Президент Бразилії закликав створити G20 для миру в Україні

Читать на русском
Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва закликав до створення G20 для миру в Україні за участю країн Латинської Америки, Китаю та ОАЕ.
Фото DW

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва закликав до створення G20 для миру в Україні за участю країн Латинської Америки, Китаю та ОАЕ.

Про це повідомляє El Tiempo.

Бразильський лідер переговорив із президентами Об'єднаних Арабських Еміратів і Китаю про створення групи країн, подібної до G20 країн із розвиненою економікою, для посередництва у війні росії проти України.

«Я думаю, що ми знаходимо людей, які вважають за краще говорити про мир, а не про війну. Я думаю, ми доб'ємося успіху», – заявив Луїс Інасіу Лула да Сілва.

У виданні зазначають, що візит Сілви до Китаю був зосереджений на зміцненні зв'язків і поширенні повідомлення про те, що Бразилія повернулася як ключовий гравець на світовій арені.

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни вважають, що успішні контрнаступи України можуть змусити путіна до переговорів.

Наразі ворог зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, де воїни ЗСУ за добу відбили понад 60 атак противника. При цьому, авіація Сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: