Президент Бразилії висловив бажання зустрітися із Зеленським: що відомо

Читать на русском
До нещодавнього часу існували деякі припущення, що бразильський лідер може не зустрітися із Зеленським в кулуарах саміту G7.
Фото: Reuters

Президент Бразилії Ігнасіо Лула да Сілва повідомив своєму французькому колезі Еммануелю Макрону, що зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським під час перебування в японській Хіросімі.

Про це повідомляє видання Sky News, із посиланням на джерело в адміністрації Макрона.

Зазначається, що до нещодавнього часу існували деякі припущення, що бразильський лідер може не зустрітися із Зеленським в кулуарах саміту G7.

До яких країн-союзників приїжджав Зеленський під час повномасштабної війниВолодимир Зеленський з початку повномасштабної війни здійснив 14 закордонних візитів, майже всі – у 2023 році.

Як відомо, раніше Лула закликав до припинення вогню в Україні, водночас він відмовився надати Україні зброю, робив заяви, де покладав на Україну певну провину за вторгнення росії, і заявив, що США та Європа стимулюють бойові дії.

Нагадаємо, що у суботу, 20 травня, президент України Володимир Зеленський прибув в Японію, де візьме участь у саміті країн G7. Напередодні стало відомо, що на саміті він зустрінеться з президентом США Джо Байденом. Американський лідер, ймовірно, оголосить про новий пакет військової допомоги Україні. У зверненні він розповів про перший день на саміті G7.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, до яких країн-союзників приїжджав Зеленський під час повномасштабної війни.

Раніше стало відомо, що президент Бразилії відійшов від «мирної» риторики і жорстко критикував напад росії на Україну.

Кілька тижнів тому Лула да Сілва виступив на захист переговорів між Україною та росією для закінчення війни. За його словами, володимир путін не може захопити всю територію України, але і Володимир Зеленський «не може хотіти всього».

Після цього МЗС запросило президента Бразилії в Україну, щоб він побачив наслідки агресії рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: