У Білому домі вважають, що Бразилія повторює російську та китайську пропаганду

Читать на русском
Бразилія не приєдналася до західних країн, які наклали санкції на росію, і відмовила Україні в постачанні боєприпасів.

В понеділок, 17 квітня, Білий дім виступив з критикою заяв президента Бразилії Луїса Інасіо Лули да Сілви, в яких він звинувачував США у «заохоченні війни в Україні».

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, якого цитує NDTV.

«У цьому випадку Бразилія повторює російську і китайську пропаганду, зовсім незважаючи на факти», - сказав він.

У суботу під час візиту до Пекіна, де він зустрівся з китайським лідером Сі Цзіньпіном, Лула заявив, що «Сполученим Штатам потрібно припинити заохочувати війну і почати говорити про мир. Європейський Союз повинен почати говорити про мир».

Бразилія проігнорувала щонайменше два запити України на постачання озброєння – NYTУкраїна відправляла Бразилії як мінімум два великі списки озброєння, які хотіла б купити. Але запити проігнорували.

У матеріалі зазначається, що це перегукується з лінією, яку часто використовують Москва і Пекін, звинувачуючи Захід у війні, що почалася в лютому 2022 року.

Варто зазначити, що Бразилія не приєдналася до західних країн, які наклали санкції на росію, і відмовила Україні в постачанні боєприпасів.

Згідно зі словами Кірбі, Вашингтон не має «жодних заперечень проти будь-якої країни, яка хоче спробувати покласти край війні».

«Очевидно, що ми хочемо, щоб війна закінчилася. Це може статися прямо зараз, сьогодні, якщо путін припинить напад на Україну і виведе свої війська», – сказав американський посадовець.

Кірбі додав, що останні коментарі Бразилії про те, що Україна повинна розглянути можливість офіційної передачі Криму в якості мирної поступки, «є просто помилковими».

Нагадаємо, днями президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва виступив на захист переговорів між Україною та росією для закінчення війни.

Він також заявив, що путін «не може захопити територію України», але «можна обговорити Крим».

Україна відповіла, що цінує зусилля президента Бразилії щодо пошуку рішень для припинення російської агресії, але територіями не торгує.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: