Президент Бразилії заявив, що Зеленський не прийшов на зустріч із ним на саміті G7

Читать на русском
Президент Бразилії заявив, що чекав на Зеленського на двосторонню зустріч на саміті G7, але український лідер не прийшов.
agenciabrasil.ebc.com.br

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва заявив, що український лідер Володимир Зеленський не прийшов на двосторонню зустріч із ним у рамках саміту G7 у Японії.

Про це повідомляє Globo.

Бразилія проігнорувала щонайменше два запити України на постачання озброєння – NYTУкраїна відправляла Бразилії як мінімум два великі списки озброєння, які хотіла б купити. Але запити проігнорували.

«Все дуже просто: тут, у цій залі було призначено двосторонню зустріч з Україною. Ми чекали та отримали інформацію про те, що вони затримуються. Тим часом я прийняв президента В'єтнаму. Коли президент В’єтнаму поїхав, Україна не з'явилася. У нього явно була інша зустріч», – сказав Лулу.

При цьому він сказав, що не був розчарований тим, що зустріч не відбулася: «Я не був розчарований, я був засмучений, тому що хотів би зустрітися з ним і обговорити це питання, тому я призначив йому зустріч тут, в готелі. От і все. Зеленський повнолітній, знає, що робить».

Лула також заявив, що слухав виступ Зеленського на саміті і його позиція щодо війни в Україні не змінилася. Він сказав, що готовий приїхати до України та росії, щоб зустрітися з лідерами країн для обговорення вирішення конфлікту, але ні Зеленський, ні путін «не хочуть обговорювати мир».

Раніше видання Financial Times писало, що Еммануель Макрон просив президента Бразилії зустрітися із Зеленським на саміті. І, за словами бразильських чиновників, зустріч не відбулася через розбіжність графіків.

Зеленський на запитання, чи він розчарований тим, що зустріч не відбулася, відповів: «Я думаю, що він [Лула] має бути розчарований».

Нагадаємо, у квітні президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва виступив за переговори між Україною та росією. Він заявив, що путін «не може захопити територію України», але «можна обговорити Крим».

У Міністерстві закордонних справ запросили президента відвідати Україну, щоб зрозуміти справжні причини російської агресії та її наслідки.

Але замість себе Лулу та Сілва відправив до Києва помічника. Володимир Зеленський провів із ним зустріч.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: