Росія посилила інтенсивність повітряних атак, щоб змусити Україну відкласти контрнаступ – CNN

Читать на русском
Росіяни посилили інтенсивність атак ракетами та безпілотниками, щоб змусити Україну відкласти контрнаступ. Вони також намагаються виснажити українську ППО.
ukranews.com

Росія розпочала масовані повітряні атаки відразу з кількох напрямків, націлившись на центри управління у Києві та інші важливі об'єкти. Підсиливши інтенсивність атак рф, ймовірно, намагається змусити Україну відкласти свій контрнаступ.

Про це пише CNN із посиланням на американського чиновника.

Повітряні атаки на столицю: як росія в травні била по Києву ракетами та дронамиКиїв із початку травня пережив уже вісім повітряних атак росіян. Подробиці – на інфографіці.

При цьому росіяни витрачають більше боєприпасів, щоб обдурити та зруйнувати українську систему ППО.

Проте Україна змогла протистояти атакам, перехопивши великий відсоток ракет та безпілотників за допомогою ешелонованої системи ППО, наданої західними країнами.

За словами представника США, такі часті атаки навіть «можуть піти на користь» Україні, оскільки росія дедалі більше виснажує свої обмежені запаси високоточної зброї.

Нагадаємо, у ніч на 16 травня росія випустила по Україні 18 ракет різних типів повітряного, морського та наземного базування. Це коштувало їй мінімум 128 млн доларів.

Російське мінооборони також заявило, що ракетою «Кинджал» нібито знищено зенітний ракетний комплекс Patriot у Києві. У Повітряних силах ЗСУ не стали коментувати цю інформацію.

У Білому домі не підтвердили інформацію зі ЗМІ про те, що система Patriot зазнала пошкоджень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: