Україні потрібно більше часу, щоб розпочати контрнаступ – Зеленський

Читать на русском
Україні потрібно більше часу, щоб розпочати довгоочікуваний контрнаступ, оскільки прибула ще не вся обіцяна військова допомога, сказав Зеленський.
Фото: AFP

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно більше часу, щоб розпочати довгоочікуваний контрнаступ, оскільки армія ще чекає на частину обіцяної військової допомоги.

Він сказав про це в інтерв'ю ВВС.

Українські високопосадовці намагаються знизити рівень очікувань щодо контрнаступу – WPВлада України намагається знизити рівень очікувань, побоюючись, що результат контрнаступу може не виправдати сподівань партнерів та суспільства.

Зеленський заявив, що бойові бригади, деякі з яких були навчені країнами НАТО, «готові», але армії потрібна ще деяка військова допомога, у тому числі бронетехніка, яка «надходить партіями».

«З [тим, що ми вже маємо] ми можемо рухатися вперед і, я думаю, досягнемо успіху. Але ми втратимо багато людей. Я гадаю, що це неприйнятно. Тож нам треба почекати. Нам все ще потрібно трохи більше часу», – сказав президент.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов сказав, що розроблено одразу кілька сценаріїв контрнаступу України, але жоден із варіантів ще не був затверджений президентом.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков сказав, що Україна у «глобальному сенсі» готова до контрнаступу.

Він також визнавав, що очікування у суспільстві від контрнаступу України дещо «перегріті».

А міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав не думати про майбутній контрнаступ України як про останній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: