Зеленський у зверненні прокоментував нічну ракетну атаку на Україну

Читать на русском
Він подякував всім захисникам і захисницям нашого неба нагадавши, що ми маємо памʼятати й те, яких зусиль вартує така зброя для України.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський зазначив, що велика праця як на політичному, так і на реальному фронті дозволила побудувати в Україні потужну систему протиповітряної оборони. Минулої ночі вісімнадцять із вісімнадцяти ракет було збито.

Про це глава держави розповів у своєму традиційному зверненні до нації.

До яких країн-союзників приїжджав Зеленський під час повномасштабної війниВолодимир Зеленський з початку повномасштабної війни здійснив 14 закордонних візитів, майже всі – у 2023 році.

Він подякував всім захисникам і захисницям нашого неба нагадавши, що ми маємо памʼятати й те, яких зусиль вартує така зброя для України.

«Проте важливо сказати ще одну річ. Ми маємо памʼятати й те, яких зусиль варта така зброя для України. Скільки часу, енергії, аргументів, зустрічей, інформаційної роботи дали нам змогу будувати таку систему ППО. Це колосальна робота… І я дякую кожному і кожній, хто до неї залучений! На всіх рівнях. День за днем, місяць за місяцем наша команда діяла заради того, щоб у нас був захист неба. Колись ми чули, що Patriot – це нібито нереально. А зараз ось вони, Patriot», – заявив Зеленський.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Вісімнадцять із вісімнадцяти ракет збито. Тому й працюємо постійно над візитами, які принесуть іще можливостей, іще систем Patriot, IRIS-T, Crotale, Hawk, NASAMS. Знов і знов дякую і всім нашим партнерам у світі, хто допоміг нашій державі з відповідними системами захисту неба!

  • Учора ще ми домовились у Британії з Ріші, паном премʼєр-міністром, що працюватимемо над коаліцією винищувачів – тренування, літаки, результати. Учора ж це підтримав пан президент Франції Макрон, а сьогодні підтримав пан премʼєр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

  • Сьогодні із самого ранку першим питанням після повернення з відрядження провів засідання Ставки. Були доповіді командувачів оперативних напрямків, головкома, урядовців, які відповідають за забезпечення оборони, розвідки.

  • Особливо я хочу відзначити 5-ту окрему штурмову бригаду, десантників «Вісімдесятки» та воїнів 57-ї окремої мотопіхотної бригади. Таврійський напрямок. «Сімдесятдевʼятка» – славетна 79-та окрема десантно-штурмова бригада, артилеристи 55-ї окремої артилерійської бригади, 74-й окремий розвідувальний батальйон, 116-та окрема бригада територіальної оборони, 128-ма окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада… Дякую вам! Стійкість і влучність ваша – зразкові.

Нагадаємо, що нещодавно Зеленський відвідав Італію, Німеччину, Францію та Велику Британію.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, до яких країн-союзників приїжджав Зеленський під час повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: