Усі шість ракет «Кинджал» під час нічної атаки були направлені на Київ – Ігнат

Читать на русском
Київ залишається пріоритетною ціллю для росіян. Усі шість Кинджалів, збитих цієї ночі, були спрямовані у бік столиці.
Фото: DW

Усі шість аеробалістичних ракет «Кинджал», які росія запустила цієї ночі, були направлені у бік Києва.

Про це в ефірі телемарафону повідомив представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Кинджали»: коли та скільки гіперзвукових ракет росія застосувала проти УкраїниСкільки і проти яких об'єктів в Україні росія використовувала дефіцитні гіперзвукові ракети Кинджал – на інфографіці.

«Були застосовані аеробалістичні ракети з 6 літаків МіГ-31К... Шість таких ракет були направлені у бік столиці і всі знищені нашою протиповітряною обороною», – сказав він.

Ігнат зазначив, що знищення шести «Кинджалів» – досить вражаючий показник.

За його словами, Київ «залишається в епіцентрі подій», оскільки завжди був пріоритетною ціллю для окупантів. «Ви бачите, скільки вони запускають по столиці. Тому Київ захищений серйозними засобами протиповітряної оборони, тому що і об'єкти інфраструктури, та інші можливі об'єкти держави завжди будуть у пріоритеті у ворога», – додав Ігнат.

Нагадаємо, вночі росія атакувала Україну 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування. Усі 18 були збиті, у тому числі 6 «Кинджалів».

Вперше українська протиповітряна оборона змогла збити російську гіперзвукову ракету «Кинжал» 4 травня – за допомогою американської системи Patriot.

Росія вже запускала одразу шість «Кинджалів» в одному залпі – 9 березня. Аналітик називав три можливі причини використання такої кількості цінних ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: