Можливість для початку успішного контрнаступу: Подоляк про звільнення Бахмуту

Читать на русском
Звільнення Бахмуту, що на Донеччині, стане лише прелюдією до контрнаступу українських військових.
president.gov.ua

Звільнення Бахмуту, що на Донеччині, стане лише прелюдією до контрнаступу українських військових.

Про це повідомив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк в інтерв’ю BILD.

За його словами, Україна перехопила ініціативу у Бахмуті, однак не це означає швидке звільнення міста. Наразі на тій ділянці фронту тривають важкі бої.

Битва за Бахмут: хронологія оборони містаЗапеклі бої за Бахмут, під час яких росія втрачає тисячі своїх військових, тривають із липня. Хронологія оборони міста – на інфографіці.

«Україна перехопила ініціативу. Це не означає, що Бахмут буде звільнений завтра. Але важкі бої триватимуть, а боєздатність Росії буде і далі руйнуватися. У ширшому сенсі Бахмут - це прелюдія до контрнаступу. Це двері, які відкривають Україні можливість почати успішний контрнаступ», – заявив Подоляк.

Радник наголошує, що контрнаступ – це десятки та сотні дій та деякі з них уже здійснюють українські військовослужбовці.

«Уже є невеликі локальні зрушення в різних частинах Донецької області. Контрнаступ – це серія дій, що відбуваються протягом певного періоду часу», – додав Подоляк.

Нагадаємо, Сили оборони України просуваються по двох напрямках у передмісті Бахмута і вже взяли в полон чимало російських окупантів. У неділю, 14 травня, стало відомо, що російська армія втратила одразу двох командирів, які воювали проти України під Бахмутом у Донецькій області.

Додамо, Володимир Зеленський заявив, що у разі, якщо контрнаступ буде невдалим, то є ризик того, що підтримка України буде зменшуватись, але це позиція тільки окремих країн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: