У Польщі не виключають, що вимагатимуть від росії репарацій за Другу світову війну

Читать на русском
У Польщі заявили, що коли досягнуть успіху з вимогою щодо виплати репарацій Німеччиною, то можуть звернутися і до росії за відшкодуванням збитків за Другу світову війну.
Belsat.eu

Польща, яка бореться за відшкодування Німеччиною збитків за Другу світову війну, може потім вимагати репарацій і від росії.

Про це в інтерв'ю Financial Times сказав представник канцелярії президента Польщі, який відповідає за міжнародну політику, Марчин Пшидач.

Генасамблея ООН підтримала резолюцію щодо виплати рф репарацій УкраїніГенасамблея ООН ухвалила проєкт резолюції щодо створення механізму компенсації Україні збитків, завданих внаслідок повномасштабного вторгнення росії.

«Ми розглядаємо Берлін та Москву як різні цивілізації. З Берліном ми вважаємо, що можемо розпочати діалог, але з путіним – це інша цивілізація. Як тільки буде досягнуто успіху з Німеччиною, наступним кроком може стати початок такої дискусії з іншим гнобителем», – сказав Пшидач, відповідаючи на запитання, чому Польща не вимагає репарацій від рф.

Нагадаємо, восени минулого року Польща офіційно звернулася до Німеччини з вимогою про виплату військових репарацій за завдану шкоду під час Другої світової війни. Як пише FT, у позові зазначено вимогу виплатити 1,3 трлн євро.

У Німеччині відхилили вимогу Польщі. В уряді заявили, що питання про відшкодування збитків було врегульовано ще у 50-х роках із тодішнім комуністичним урядом Польщі. Окрім того, Німеччина також виплатила пряму компенсацію деяким польським жертвам війни.

При цьому прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький говорив, що його країна готова до тривалої судової тяганини з Німеччиною. А на початку року в МЗС заявили, що не визнають відмову Німеччини від переговорів про репарації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: