Посли країн Євросоюзу не затвердили 11-ий пакет санкцій проти рф

Читать на русском
Посли європейських країн не змогли погодити 11-й пакет санкцій проти російської федерації. Наступного тижня заплановане ще одне засідання, на якому пакет можуть затвердити.
Ілюстративне фотоФото: Getty Images

Під час зустрічі у Брюсселі 12 травня посли Європейського Союзу не домовились стосовно 11-го пакету санкцій проти росії.

Про це повідомляє Польське радіо.

Постійні представники держав-членів Європейського Союзу на зустрічі, що відбулась у п’ятницю, не погодили 11-й пакет санкцій проти росії. Ще одне засідання заплановане на наступний тиждень.

Посол Польщі в ЄС Анджей Садось зазначив, що багато питань потребують ретельного експертного аналізу, оскільки «є дуже технічними та складними».

Він підкреслив, що підтримує включення до проєкту нових обмежень проти російських транспортних компаній. Також посол висловив надію, що деякі з санкцій будуть запроваджені і проти Білорусі.

Садось також зазначив, що в новому пакеті врахована пропозиція Польщі щодо поширення санкцій на пропагандистів і суддів, які виносять вироки на політичних процесах. Також є пропозиція запровадити санкції проти осіб, які брали участь у викраденні українських дітей та вивезенні їх на територію рф. Їм має бути заборонений в’їзд до ЄС, їхні активи в Європі слід заблокувати.

Крім того, він нагадав про заклик Варшави поширити санкції на агропродовольчу продукцію з росії.

«У нинішній ситуації ми не бачимо виправдань для продовження дозволу на імпорт російської агропродовольчої продукції», – сказав посол.

Нагадаємо, Угорщина погрожувала заблокувати ухвалення нового пакету санкцій проти росії.

Також Володимир Зеленський затвердив ще один пакет санкцій, до якого потрапили компанії, пов'язані із Медведчуком.

Раніше повідомлялося, що 11-м пакетом санкцій ЄС хоче закрити лазівки в торгових обмеженнях росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: