Під Бахмутом ЗСУ просунулися ще на декілька кілометрів – Череватий

Читать на русском
В боях українські військові знищили 149 російських окупантів, 160 - поранили, а шістьох захопили в полон.
Getty Images

Українські захисники протягом останніх двох днів на деяких ділянках навколо Бахмута просунулися на відстань від 350 метрів до 2 кілометрів.

Про це спікер Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий повідомляє в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«У попередні дві доби наші війська просунулися на різну відстань: від 350 метрів до двох кілометрів, але ворог чинить шалений спротив. Також ворог проводить атакуючі дії. За цю добу на Бахмутському напрямку відбулося 34 бойових зіткнення, 479 разів ворог різними системами, різною артилерією обстрілював наші позиції, відбулося чотири авіанальоти», - сказав він.

Битва за Бахмут: хронологія оборони містаЗапеклі бої за Бахмут, під час яких росія втрачає тисячі своїх військових, тривають із липня. Хронологія оборони міста – на інфографіці.

При цьому, Череватий додав, що в боях українські військові знищили 149 російських окупантів, 160 - поранили, а шістьох захопили в полон.

Як зазначається, також протягом останньої доби наші військові підбили дві бойові машини піхоти, два бронеавтомобілі, три безпілотники ворога і польовий склад із боєприпасами.

«Ворог понад усе намагається захопити саме місто, докладає для цього неймовірних зусиль. Наші воїни тримають оборону, проявляючи вершини мужності, героїзму, витримки і кмітливості, щоб утримати натиск ворога. Це все відбувається у рамках оборонної операції, яка проводиться багато місяців, і спрямована на абсолютне знищення ворога», - зазначив спікер Східного угруповання Збройних сил України.

Нагадаємо, що у неділю, 14 травня, Сили оборони України захопили більше десяти ворожих позицій на півночі та півдні околиць Бахмута та зачистили значну площу лісового масиву в районі Іванівського, взяли в полон окупантів.

Раніше ми повідомляли, що Сили оборони України просуваються по двох напрямках у передмісті Бахмута і вже взяли в полон чимало російських окупантів. У неділю, 14 травня, стало відомо, що російська армія втратила одразу двох командирів, які воювали проти України під Бахмутом у Донецькій області.

Також розвідники повідомляли, що втеча російських військових з позицій під Бахмутом свідчить про проблеми в армії окупанта. Загарбникам невистачає надійних бойових підрозділів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: