Росіяни виснажилися на Бахмутському напрямку, цьому є всі ознаки – Череватий

Читать на русском
Внаслідок успішних бойових дій на різних напрямках ворог розбитий та відкинутий на відстань від 250 метрів до 1,5 кілометра.
dw.com

Станом на 12 травня є всі ознаки виснаження російських окупантів на Бахмутському напрямку.

Про це заявив речник Східного угруповання військ Збройних Сил України, полковник Сергій Череватий, пише Армія Інформ.

«Лише протягом минулої доби тут відбулося 40 боєзіткнень, в результаті яких знищено 190 окупантів, 244 дістали поранення та ще 15 потрапили у полон. Також знищено три танки, бойову машину піхоти, три гаубиці «Мста-Б» та 5 складів з боєприпасами» – сказав він.

Офіцер зазначив, що це свідчить про те, що українська оборонна операція триває успішно, ворог виснажується та знекровлюється.

За словами Череватого, не допомагає противнику й те, що подекуди вимотані й розбиті у боях підрозділи терористично-кримінального угруповання «вагнер» замінюються частинами регулярних військ росармії, мотострілецькими та повітрянодесантними підрозділами.

«Вони здебільшого укомплектовані мобілізованими, які мають вкрай низьку мотивацію, а успіхи підрозділів Сил оборони України впевненості й мотивації їм аж ніяк не додають», – додав він.

Полковник наголосив, що в результаті успішних бойових дій на різних напрямках ворога розбито й відкинуто на відстань від 250 метрів до 1,5 кілометра.

Нагадаємо, 10 травня Олександр Сирський повідомив, що Сили оборони України провели кілька успішних контратак у Бахмуті, внаслідок чого на деяких ділянках фронту противник відступив.

Секретар РНБО Олексій Данілов підтвердив частковий успіх у Бахмуті та запевнив, що місто здавати не збираються.

Тим часом ватажок «вагнерівців» Євген Пригожин заявив, що ситуація в Бахмуті розвивається за найгіршим для Росії сценарієм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: