У Міноборони заявили, що ЗСУ поступово просуваються у передмісті Бахмута

Читать на русском
По двох напрямках у передмісті Бахмута наші війська поступово просуваються. В самому місті ситуація складніша.
Фото: t.me/osirskiy

Сили оборони України просуваються по двох напрямках у передмісті Бахмута і вже взяли в полон чимало російських окупантів.

Про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомляє у Telegram.

«В епіцентрі бойових дій на Бахмутському напрямку ситуація розвивається динамічно. По двох напрямках у передмісті Бахмута наші війська поступово просуваються. Коректних цифр зараз не буде, бо ідуть активні бойові дії. Наші знищують ворога та вже чимало взяли у полон», - заявила Маляр.

Битва за Бахмут: хронологія оборони містаЗапеклі бої за Бахмут, під час яких росія втрачає тисячі своїх військових, тривають із липня. Хронологія оборони міста – на інфографіці.

Натомість, згідно з її словами, в самому місті ситуація складніша. Втім, завдяки грамотному плануванню командування та мужності українських бійців ворогу не вдається взяти місто під контроль.

Нагадаємо, полковник Сергій Череватий повідомляв, що станом на 12 травня є всі ознаки виснаження російських окупантів на Бахмутському напрямку. Також стало відомо, що українські військові за тиждень просунулися на Бахмутському напрямку на два кілометри і жодної позиції не втратили.

Тим часом британські розвідники стверджують, що протягом останніх чотирьох днів частини російської 72-ї окремої мотострілецької бригади, ймовірно, відійшли зі своїх позицій на південному фланзі Бахмутського напрямку. Відтак українські бійці повернули собі щонайменше кілометр території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: