Втеча росіян з позицій під Бахмутом свідчить про проблеми в армії окупанта – розвідка

Читать на русском
Втеча російських військових з позицій під Бахмутом свідчить про проблеми в армії окупанта. Загарбникам невистачає надійних бойових підрозділів.
Getty Image

Втеча російських військових з позицій під Бахмутом свідчить про проблеми в армії окупанта. Загарбникам невистачає надійних бойових підрозділів.

Про це повідомляє британська розвідка.

Битва за Бахмут: хронологія оборони містаЗапеклі бої за Бахмут, під час яких росія втрачає тисячі своїх військових, тривають із липня. Хронологія оборони міста – на інфографіці.

Відомо, що протягом останніх чотирьох днів частини російської 72-ї окремої мотострілецької бригади, ймовірно, відійшли зі своїх позицій на південному фланзі Бахмутського напрямку. Відтак українські бійці повернули собі щонайменше кілометр території.

Для окупантів ця ділянка фронту мала тактичне значення, оскільки це плацдарм на західній стороні каналу Донецьк-Донбас. При цьому 72 бригада, яка є частиною російського 3-го армійського корпусу, була обмежено готова до боїв. Саме її перекидання на фронт свідчить про проблеми в армії росії.

«Її розгортання в такому вимогливому та оперативно важливому секторі підкреслює серйозну нестачу в Росії надійних бойових підрозділів», – додають розвідники.

Нагадаємо, полковник Сергій Череватий повідомляв, що станом на 12 травня є всі ознаки виснаження російських окупантів на Бахмутському напрямку.

Також стало відомо, що українські військові за тиждень просунулися на Бахмутському напрямку на два кілометри і жодної позиції не втратили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: