ЗСУ за тиждень просунулися на два кілометри на Бахмутському напрямку – Маляр

Читать на русском
Українські військові на тижні не втрачали позицій у Бахмуті, просунулися на два кілометри та завдали росіянам великих втрат.
mil.gov.ua

Українські військові за тиждень просунулися на Бахмутському напрямку на два кілометри і жодної позиції не втратили.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зеленський запевнив, що Україна не відмовиться від БахмутаЗахоплення Бахмута може стати для росіян трампліном для наступу на Краматорськ та Слов'янськ, пояснив Зеленський.

Вона зазначила, що Бахмут залишався провідною темою цього тижня у російських телеграм-каналах та ЗМІ: аналіз повідомлень показує, що для ворога це місто має важливе значення, майже сакральне.

При цьому висвітлюючи бої в Бахмуті, окупанти вигадують власні успіхи, а також сюжети про військове командування України. Крім того, додала Маляр, росіяни дають неправдиву інформацію про нестачу зброї.

«А реальна ситуація протягом тижня така, що попри наявність зброї: ворогу не вдалось реалізувати свої плани; ворог поніс великі втрати живої сили ; наші оборонці просунулись на Бахмутському напрямку вперед на 2 км; жодної позиції у Бахмуті цього тижня ми не втратили», – розповіла заступниця міністра.

Нагадаємо, 10 травня Олександр Сирський повідомив, що Сили оборони України провели кілька успішних контратак у Бахмуті, внаслідок чого на деяких ділянках фронту противник відступив.

Секретар РНБО Олексій Данілов підтвердив частковий успіх у Бахмуті та запевнив, що місто здавати не збираються.

Тим часом ватажок «вагнерівців» Євген Пригожин заявив, що ситуація в Бахмуті розвивається за найгіршим для рф сценарієм.

Аналітики вважають, що росіяни змушені були переорієнтуватися на утримання позицій у місті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: