ЗСУ відбили численні атаки ворога в районі Мар'їнки, у Бахмуті йдуть безперервні бої – Генштаб

Читать на русском
Ворог зосередив основні зусилля на чотирьох напрямках – Лиманському Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському. Протягом доби окупанти здійснили на вказаних ділянках фронту 36 атак.
Фото: Генштаб ЗСУ

Ворог зосередив основні зусилля на чотирьох напрямках – Лиманському Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському. Протягом доби окупанти здійснили на вказаних ділянках фронту 36 атак.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 12 травня.

Росія втратила більшість можливостей у її війні проти України – СтолтенбергМіж початковими намірами кремля і тим, що відбувається у війні росії проти України сьогодні, є великий розрив. Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

«За добу противник завдав по території України 4 ракетних та 26 авіаційних ударів, а також здійснив понад 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Пошкоджено приватні житлові будинки та іншу громадянську інфраструктуру», – йдеться у зведенні.

На Бахмутському напрямку противник продовжує наступ, у Бахмуті йдуть безперервні бої. Крім того, протягом доби ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Оріхово-Василівка, Григорівка та Ступочки, а також завдав авіаударів районами населених пунктів Богданівка, Бахмут та Нью-Йорк.

На Мар'їнському напрямі підрозділи Сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар'їнка. Водночас, ворожих обстрілів зазнали Острома, Георгіївка, Максиміліанівка, Мар'їнка та Перемога Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Авдіївки та Водяного, здійснив обстріли населених пунктів Степове, Авдіївка, Нетайлове та Первомайське Донецької області.

На Куп'янському, Лиманському та Шахтарському напрямах ворог наступальних дій також не проводив, але здійснив обстріли населених пунктів, які розташовані поряд з лінією бойового зіткнення.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії, завдав авіаударів по районах населених пунктів Новополь Донецької області; Малинівка та Червоне Запорізької області, а також Кізомис Херсонської області. Крім того, окупанти здійснили обстріли населених пунктів, які розташовані неподалік лінії бойового зіткнення.

Скільки військових втратила росія в Україні: оцінки рф, Генштабу та союзниківОцінки втрат російської армії на війні від Генштабу ЗСУ, союзників України та самої рф – на інфографіці.

Росія намагається мобілізувати нове «гарматне м'ясо» для доукомплектування частин, які зазнали великих втрат у живій силі.

«У Ставропольському краї на фондах Південного військового округу розпочато формування окремої мотострілецької бригади, яка має посилити окупаційні війська, які діють на території України. Переважна більшість осіб, які підписали контракт, не мають мотивації до участі у бойових діях, водночас загарбники прагнуть заробити гроші», – зазначили у Генштабі.

Минулої доби авіація Сил оборони завдала 4 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 3 райони зосередження живої сили, 3 артилерійські підрозділи на вогневих позиціях, а також станцію радіоелектронної боротьби окупантів.

Російська армія втратила за останню добу 750 військових, 5 танків та десятки одиниць інших видів військової техніки.

Раніше заступник міністра оборони Ганна Маляр розповіла про успіхи ЗСУ на Бахмутському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: